Munkamenet

Ingyenes és kötelezettség nélküli ismerkedés
Feltérképezzük, hogy mit szeretne Ön és én miben és hogyan tudok segíteni.

Melyek a fontos témák, amelyekről beszélni akar?
Kinek szól majd a kiadvány, amit létrehozunk?
Megmutatom, nagyjából milyen kérdéseket szeretnék feltenni a következő alkalmakkor, hogy tudjon rá készülni, de ha ettől el akar térni, vagy ha van valami más, ami Önnek fontos, teljes mértékben nyitott vagyok rá.

Együtt megtervezzük a közös munkánk lépéseit:

  • az interjúk gyakorisága, időtartama
  • költségek
  • üléseink helyszíne (lehet az otthonában, ahova elutazom, vagy a budaörsi irodámban, vagy olyan helyen, ahol nyugodtan és háborítatlanul el tudja elmesélni a történetét, beszélgethetünk telefonon vagy videóchaten).
Jelen lehet családtag, jó barát is. 
Interjúk
Akár a kérdéseim mentén haladva, vagy az Ön elképzelései szerint elmeséli az életének fontos momentumait, élményeit, tapasztalatait, tanácsait, kívánságait, amelyeket tovább szeretne adni. Nem muszáj elmesélni mindent a születéstől a jelen pillanatig.
A beszélgetésünket diktafonon rögzítem, hogy szavait pontosan tudjam felidézni.
A köztünk elhangzottakra részemről teljes titoktartási kötelezettség vonatkozik, minden munkaanyagot gondosan őrzök, hogy illetéktelenek kezébe ne kerülhessen.
Az interjúkészítés több alkalomból is állhat, hiszen megterhelő hosszan, összeszedetten mesélni.

Tapintattal, empátiával, ítélkezésmentesen, lépésről lépésre kísérem Önt az emlékek visszaidézésének örömteli, néha felkavaró, de összességében felemelő útján.
Nincsenek kellemetlen, kutakodó kérdések, nem erőltetem, ha valamiről nem kíván beszélni.
Természetesen Ön dönt, hogy mi kerül a könyvbe, és az olvasóit is Ön választja.


Az utolsó interjú végén átbeszéljük a könyv nyomdai előkészítésének, tipográfiájának részleteit: borító, fülszöveg, könyv mérete, illusztrációk
Egyelőre 6 sablon közül választhat, amelyet az Ön képei, esetleg a kedvenc szimbólumokkal való díszítés tesz egyedivé, de nyitott vagyok az Ön elképzeléseire is.
A helyszínen szkennelem be a fotókat (így biztonságban tudhatja őket) és digitálisan feljavítom a képeit.

Illusztrációként bele teheti az egyetlen példányban létező családi dokumentumok másolatait, legendás recepteket, verseket is...
Az eredmény professzionális lesz.


Az interjú szó szerinti legépelése


A szószerint leírt szöveg megszerkesztése, az élőbeszéd szép, kerek, írott szöveggé formálása, tagolása úgy, hogy a szöveg tartalma hiteles maradjon,  a mesélő jellegzetes stílusát megőrizze.


A szöveg jóváhagyása: a következő látogatásom vagy az egyeztetés előtt e-mailben vagy levélben átküldöm Önnek a megszerkesztett szöveget, amit szívesen felolvasom Önnek, ha szeretné. Felemelő élmény összefoglalva hallani az élettörténetét. Ezután módosíthat rajta, kiegészítheti, vagy dönthet bizonyos részek törléséről.
Az Ön döntése, hogy mi marad benne a végleges szövegben.


Nyomdai előkészítés, utolsó korrektúraforduló (Ön is újra átnézheti a könyvet, ha szeretné)


Nyomtatás a kért példányszámban, kötés

És vajon mennyibe kerülhet?